"Nesting"..

 "Nesting" - HVA er det? jo nå skal jeg fortelle dere.. Det er en tilstand mange gravide går inn i, gjerne de siste ukene før fødsel.. Her skal liksom ALT være på stell til den lille kommer ut..(akkurat som at en liten baby legger merke til den fine duken du nettop har kjøpt,  om det er en smule eller to på kjøkkenbenken,eller om rommet hans/hennes er 100% ferdig til han/hun ankom?) Må si jeg synes hele greia er ganske fint, men komisk :-) Her går jeg altså rundt å har maniske tanker om at det ikke skal være rotete eller skittent noe sted.. Det skal være 100% ryddig til en hver tid. Jeg fikk nermest sammenbrudd da vi trodde vaskemaskinen var gått i stykker. Det eneste jeg tenkte på var alle klærne som kanskje ble liggende i flere dager, mens dungen samtidig bare ble større og større..:-O Haha! Det skal sies at maskinen ikke hadde gått i stykker, og det ordnet seg med å renske bort litt rusk i propellen ;-)

Noe som de fleste ønsker å ha på stell er spesielt barnetøyet, stellebort og senga,- dette vil jeg jo si er ganske normalt uansett, da dette er noe man absolutt trenger å ha klart fra starten.

Jeg synes ikke jeg gjør annet enn å rydde, flytte på ting og tenker på hvordan det ser ut overalt. "er det bra nå?"  Er det fordi man innerst inne vet at dette er siste sjangse til å få hjemmet til å virkelig stråle, og at det kommer til å være en utfordring å ta vare på seg selv, en liten en, gjerne ha et liv oppi alt, samt holde styr på huset? Eller er det bare noe som kommer med det å være gravid? Jeg leste et innlegg på nettet her om dagen- at de siste ukene bør brukes til hvile og å forberede seg til fødsel bl.a. Men altså...- Den som klarer å holde huset ryddig UTEN å rydde- KOM Å VIS MEG! ;-) Det er litt der jeg er på dette stadiet!;-)

Jeg tenker at nesting er noe av det "dyriske" i oss som mennesker.

Tenk på fuglen.. Jeg satt på en flyplass i Tyrkia å så på en kråke som styra noe forferdelig utenfor gaten jeg satt på. Jeg beundret pågangsmotet til denne fuglen, som først var borte en liten stund, men da den kom tilbake- hadde den med seg alt fra en liten kvist til en bite med plastikk som den hadde funnet rundt rullebanen. Den drev helt tydelig på å bygge et rede. Jeg tenkte også på hvor utrolig trasig det måtte være å befinne seg i et reir som var bygget av plastikk, småstein og metall- men den tok i bruk det den kunne finne i nærmiljøet- for å skape et lite hjem til sine små, og den streva noe innmari da plasseringen på reiret naturlig nok var noe krunglete. Ganske facinerende må jeg si:-)

Det er visst noe med oss kvinnfolk- man ønsker å starte familietilværelsen med et rent og pent hjem- kanskje fordi man ønsker- OG trenger å ha fokuset helt og holdent på den lille skapningen man nettop har fått i armene.

Man hører jo også historier om hvor den fødende begynner å vaske ned huset i mens hun har rier! Helt utrolig :-)

Jeg tar meg selv i å le når kjærligheten skal legge seg i sofaen- hvor jeg nylig har "fluffet" opp putene.. Han vet nærmest ikke hvordan han skal/kan legge seg i sofaen uten å "ødelegge" det jeg har ordnet! :-D Sofaputene blir pent løftet opp, og han setter de pent rundt seg slik at minst mulig skal være forandret når han igjen reiser seg opp fra sofaen. Han forteller familien "Ho har nu røddemani førr tia" samtidig som han trekker på smilebåndet. Virker til at det begynner å gå mer og mer opp for han også at det nårtid som helst kan skje noe nå, og han har nok fått et snev av nesting-behov han også :-) Prinsen vår får nemlig et helt nytt soverom i gave av pappan sin <3

Er det flere som tenker som meg? :-)

 

Jeg må få si at det er et under at jeg var oppe kl 07.08, og nå sitter å skriver på PCèn... JEG!- som har et så ufattelig behov for søvn for tida, som har snudd døgnet opp-ned og i mente i det siste- og som generelt sett ikke er noe særlig til morgenfugl.. (det kunne like greit vært et bilde av meg i ordboken på bokstaven B-for B-menneske...) Men det er faktisk ganske koselig å bruke morgenen til å reflektere, og ta seg tid til å dele noen tanker med andre:-)
 

Håper dere får en strålende dag godtfolk  -,-

 

4 kommentarer

Tanja Helen

07.01.2014 kl.09:44

må du ikke slit dæ ut m all røddinga nu da :) Du e nu flink <3

tinejosefine

07.01.2014 kl.11:10

Tanja Helen: Haha:-D nei nu bynn d å kom sæ;-) hvis man tar ting unna underveis, så blir d straks lettere;)

Stine

08.01.2014 kl.22:00

Koselig Tine 😘

tinejosefine

08.01.2014 kl.22:09

Stine: Så bra du synes d Stine :) Må si at æ enda e litt småflau, men d kommer sæ :D hehe!

Skriv en ny kommentar

hits