Utfordringen!

Er det meningen at hele Norges befolkning skal utvikle sosial angst??

HVA er greia med å gjøre ALT "hjemmefra" ? Ikke nok med at man kan bestille; Bilder, klær, sminke, interiør, telefon osv. på nett, men NÅ .. Jah- Nå skal vi søren meg  innen få år "slippe" å gå i de store fæle butikkene for å kjøpe mat.. Det skal "lette hverdagen"? HVA FAEN ER DET SOM SKJER??  Jeg kjenner jeg får frysninger over hele meg når jeg ser på TV, og forstår det slik at dette kan være en realitet om noen år..  

 

"Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har glemt noe på butikken, derfor er det så lettvint å bestille mat på nett..." (.......) Nei, her er det altså ikke snakk om å bli flinkere å planlegge butikkrunden..Her skal du bare hive deg uti et tilbud som du ender med å betale ganske mye mer for, bare fordi du er lat eller glemsk.. Hvor jævla mange ganger har jeg ikke glemt noe på butikken? (DET er ganske mange ganger...) - men hvis det er noe jeg klarer meg uten til i morgen, ja da kan jeg vel dra innom butikken i morgen å kjøpe det da..? Jeg setter meg jo ikke på kjøkkenet å gråter over at jeg har glemt å kjøpe en ting eller to. Og hvis det er noe jeg trenger i dag- så er jo butikken fem minutter unna. Slik er det for de aller fleste... Sett bort fra de som bor på landet. Men det er ikke dem jeg er bekymret for- for de er jo vant til å planlegge butikkturen som er en halv time unna mange ganger...  Jeg KAN forstå at det er greit å få mat levert på døra en gang i blant.. Men å bestille ALLE dagligvarer på nett, i tillegg til at man gjør alt annet på nett.. ? hmmmm...


Sosialt samvær er viktig! (!?) (bilde fra google)

Alt som heter normal sosial omgang med andre mennesker er jo i ferd med å forsvinne. Er det bare jeg som reagerer på dette? Det må da være andre som tenker som meg..Jeg nekter å tro noe annet. Man møter jo så mange kjente fjes i butikken, og man slår av en liten prat, for så å handle videre. Jeg ser til og med stoler og bord INNI butikken, hvor man kan sette seg å ta en bit med frukt, i mens man konverserer med en gammel bekjent.. (Ikke at jeg er en av dem som utnytter dette tilbudet *kremt*) Men dere ser vel poenget mitt :)

Ja, det kan være er stort ork å måtte dra på butikken av og til- når man er trett, eller sliten, - men at det bare er en belastning for de aller fleste,vil jeg si er å trekke det litt langt.. Vi er i ferd med å stagnere som mennesker- det er jo nermest ingenting som foregår utenfor husets fire vegger lengre..

Man kommer til å bli fullstendig sosialt tilbakestående om man bare skal gjøre alt hjemmefra... Vi skal altså handle, være sosial, og finne alt fra dyr til kjærlighet- PÅ NETTET?? Jeg blir kvalm av utviklingen- selv om man på en måte blir tvunget til å "henge med" på diverse- som foreksempel sosiale medier. Jeg er ganske mye på nettet selv.. Noe jeg blir litt stressa av faktisk. Jeg vil ikke falle i det mangfoldet hvor det er viktigere å sitte med en telefon tredd i trynet, enn å faktisk dra ut å møte nye folk,være sosial, og å være kreativ. Jeg er nok en smuuule dobbeltmoralsk når det kommer til akkurat dette temaet- da jeg sitter litt for mye hjemme, og har mye av mitt "sosiale" liv gjennom en firkantet skjerm..

Jeg så på TV her om dagen, noen som hadde tatt grep- og tatt seg en "pause" fra alt som heter sosiale medier.. Jeg tenkte i mitt stille sinn- "Oi , det var jo lurt!" De hadde rett og slett funnet frem en gammel telefon, som ikke er smart-telefon, hvor de da ikke hadde muligheten til å kontakte omverdnen med annet enn sms og å ringe. Jeg skal derfor sette en dato, hvor jeg skal være uten sosiale medier i FEM hele dager. Her inngår ; Internett generelt, snapchat, instagram og alt som følger med i mitt nåværende daglige liv. Dette kommer nok til å bli en stor utfordring for meg som omtrent har telefonen i trusa fordi jeg er redd for å glemme den når jeg skal noen sted. Jeg pleier vel å si at jeg ikke er avhengig av telefonen, og er nok den første til å si hvor irriterende det er når folk sitter med telefonen i hånda til en hver tid, og later som de er med i samtalen. Men sannheten folkens, er (*trommevirvel*); at jeg ikke er langt unna selv. DERFOR Godtfolk- skal jeg finne en dato, og jeg SKAL fullføre "oppdraget". Har dere troen? :D Jeg må jo venne meg til tanken først selvfølgelig, så det blir ikke fra i dag akkurat, MEN ganske snart!! ;)

Jeg skal kun utnytte meg av å ringe, og skrive meldinger til folk. Jeg må vel informere folket på facebook, slik at de ikke tror jeg er forsvunnet for evig tid... Yeah right.. ;)

Kanskje man på denne måten blir "tvunget" litt til å dra ut for å se folk, og for å få noen fine samtaler- FACE TO FACE. Samtidig tror jeg at fantasien blir noe sprekere av å kjede seg- kanskje det blir et par nye projekter i heimen, eller kanskje jeg får bakedilla?? Hvem vet. Spennende lite prosjekt synes jeg..:)

Jeg skal selvfølgelig skrive en aldri så liten dagbok om hvordan det går, slik at jeg kan skrive et utfyllende blogginnlegg om hvordan det var å vende tilbake til... Tja 90-tallet ;) haha!

(PS: Jeg må visst benytte sjangsen til å si noe om min måte å uttrykke meg på i enkelte tekster: Poenget er å sette ting litt på spissen for å engasjere eller evt. også provosere- det er nemlig noe jeg synes er litt gøy ;) SÅ forall del- ikke ta det me en hel hånd med salt- det holder lenge med en klype! ;)

Litt grov deilig brødbakst kan vel bli et greit tidsfordriv (i fem dager... )

 

Jeg fant dette bildet- og måtte bare dele det med dere- Skatten min!


Mimre mimre <3 TheLoveOfMyLife og jeg på Linken i fjor sommer :) Gleder meg til årets turer!

9 kommentarer

28.01.2014 kl.02:14

du e nu fantastisk god å skriv da :) Kose mæ me læsing :) <3

Mari

28.01.2014 kl.07:59

Egentlig veldig enig med deg, og tror egentlig alle kunne hatt godt av en sånn pause. Men jeg er ikke helt klar for det selv enda ;) Tøft av deg da, håper du klarer det!! :D

Og jeg reiser på butikken forresten! ;) hehe

tinejosefine

28.01.2014 kl.14:28

Mari: Ja, jeg håper også jeg klarer det ;) kommer nok til å bli en større utfordring enn jeg tror. Må vel bare informere de jeg har mest kontakt med, at det ikke hjelper å sende meg en snap de dagene ;) hehe! Ja ikke sant- noen reiser faktisk til butikken, - er du flink å planlegge handlelista for uka ? :) Merker vi har alt i hus når vi foretar oss en storhandling en gang i uka, fremfor å handle fire ganger..- åså blir det jo billigere ! :)

tinejosefine

28.01.2014 kl.14:29

Anonym: Hehe,takk !- æ prøva ;) Lika å dræg frem litt aktuelle saker, og sett d på spissen;)

Mari

28.01.2014 kl.14:42

Hehe ja jeg hadde ikke klart det, det kan jeg garantere :P

Vi skriver handleliste, og sper på med brød og melk hvis det trengs. Vi er også veldig flinke på å handle på salg! For eksempel nå sist det var kyllingkjøttdeig til 10 kr, dro vi med oss rundt 30 pakker og frøs ned ;) Vi bruker MYE kyllingkjøttdeig nemlig. Hehe

tinejosefine

28.01.2014 kl.15:05

Mari: LURT! :) jeg prøver også å væreflink på det, men som sakt- vi bor bare fem min unna butikken, så vi er nok litt sløvere enn dere som bor så langt unna ;) Er nok mye man bør bli flinkere på ! :p

Mari

28.01.2014 kl.16:50

Vi bor bare en 14 min gårtur fra butikken, så det er ikke så langt ;) Hehe

tinejosefine

28.01.2014 kl.22:50

Mari: Åjah- Haha ;) tok ikke spøken på første forsøk ..:p ;)

Mari

29.01.2014 kl.07:48

Hehe fort gjort ;P

Skriv en ny kommentar

hits