Modning..?

Vel vel.. Her sitter jeg igjen, i en kjedsom time, og skriver. Er kanskje det som var poenget med å skaffe seg en blogg?

Jeg tenker: HVA kan sette i gang denne fødselen som jeg venter så fryktlig på? Eller i allefall hjelpe til med modning? Ja, jeg vet jo det er hele 7 dager igjen til terminen, men nå kjenner jeg faktisk at tålmodigheten snart når toppen. Han skal få bo der inne så lenge han må, men ikke noe lengre! ;) Det er vel som å ha en ungdom på 20 i hus, som simpelthen IKKE vil forlate redet, selv om foreldrene er aldri så klar for å få huset (,badet OG kjøleskapet) for seg selv.

Jeg forstår bare ikke hvordan kroppen min skal klare å utvide seg noe mer enn den allerede har gjort til nå, de to mest brukte buksene har nå "sprukket". Akkurat som vann fråset ned i en glassflaske.. Flaska sprekker, men vannet består! ...Det er vel det som er så facinerende med en graviditet- Kvinne-kroppen er helt fantastisk på akkurat dette. Baby, væske, fett, morkake, fostervann og hele sulamitten! Helt utrolig at det er mulig å gå gjennom en så hard forandring på relativt kort tid! Jeg har ikke akkurat forventet å gå så mye opp i vekt og størelse som jeg har gjort, og på dette stadiet er det noe frustrerende å gå i klesskapet.. Det er jo faktisk INGENTING til hverdagsbruk, som passer O_o !! I dag "døde" den siste bomullsbuksa mi.. (Gudene må vite HVA som egentlig skjedde med denne..) Jeg har vel kanskje brukt den ihjel .. Den er antakelig blitt vasket flere ganger enn rompa til kongen, og det sier vel sitt.. Men den er jo..Vent..- VAR jo så god å gå i! Jaja, nå er nå den et endt kapittel for min del.. ligger i spøla.. Så nå har jeg altså; EN joggebukse og EN tights som passer.. Så nå er det vel på tide å få en baby snart??! Eller ? Jeg må nok belage meg på å gå kledd som en "artikar" en stund til. Det kan jeg vel leve med.

Så, tilbake til saken: MODNING- hva hjelper?

BRINGEBÆRBLADER: Jeg har fått tips om at Bringebærblad-kapsler i allefall ikke kan skade. Det skal være bra for så mangt.. modning, mindre "sprekk" der nede under nedkomst OSV. Her er det jeg fant på nettet om bringebærblader:

"Bladene på bringebærplanten har i århundrer vært brukt som urtemedisin ved graviditet, fødsel og amming. Det er en utbredt oppfatning om at inntakt av bringebærblad blant annet kan lette symptomer ved morgenkvalme, gi en avslappende virkning på glatt muskulatur i livmoren, motvirke krampe og være til hjelp slik at fødselen forløper enklere. Bringebærblad er også brukt som hjelp til økt fruktbarhet, gi økt melkeproduksjon, stoppe blødning etter fødselen, behandle diare, regulering av menstruasjonssyklusen og dempe tunge perioder"

......"Det viste seg at bringebærblad ikke forkorter det første stadiet av fødselen. De var imidlertid en signifikant forkorting av det andre fødsel stadiet på gjennomsnittlig 9,59 minutter. Resultatene viste også at gruppen som hadde inntatt bringebærblad hadde en lavere prosentandel av fødslene der en måtte ta i bruk tang. Henholdsvis 19,3 % for forsøksgruppen vs. 30,4 % for kontrollgruppen."

SÅ - disse kapslene er visst ikke bortkastet å ta- hvis bare troen er der ;) Og jeg tar dem! HVER dag, to kapsler morgen og kveld.

SEX: Sex er vel også noe man sier har en effekt på modning. Det er mange historier om de som har hoppet til køys både en, to og tre uker før termin, og fødselen ble satt i gang.. hmmm..                                    Dette høres spennende ut! Nå kan jeg jo ikke akkurat påberope meg å være noen "Miss World" (eller en Miss i det hele og store) på dette tidspunktet, så det å tvinge meg på en stakars mann (altså min mann, hvis det ble noen misforståelser her) vil vel være uetisk..? Jeg forventer heller ikke at han skal "begripe" seg på meg den nærmeste tiden heller, da en noget større og en noe mer hormonell versjon av meg kanskje ikke er så "sexi" akkurat... Mange menn er visst redd for å gi den lille en real hjernerystelse.. Jeg vet ikke helt hva de sikter til da..? Om det er et forsøk på å skryte av sitt velfungerende utstyr på en aldri så beskjeden måte, eller om det er en reell frykt for at de virkelig skal stange i hodet på den lille for hvert jokk?.. Jeg kan forstå at det er vanskelig for disse mannfolka.. De kan jo ikke ha peiling på ALT ;) Anywhooooo- hvis man slår av lyset.. og ikke .. nei, jeg tror jeg skal unngå å uttale meg for mye om en slik intim sak. Men det er nok vel verdt å prøve!

Å SPRINGE I TRAPPER: Tja.. det skal nå en gang sies at en kvinne som må RULLE ut av både sofa og seng, som går som en voldtatt cowboy, og som snart bør få hjelp til å tørke seg etter dobesøk, ikke akkurat er i stand til å SPRINGE i trapper.. men! Det går jo for all del an å prøve.. Jeg er jo flink til å gå..så da bør det vel være enkelt å øke tempoet et hakk eller to..

"Du skal absolutt ikke løpe eller gjøre noe annet voldsomt eller veldig anstrengende som du ikke er vant med, i den siste tiden av svangerskapet. Dette øker risikoen for at du morkaken løsner, helt eller delvis, i fortid, noe som innebærer at barnet får redusert oksygen- og næringstilførsel. Du skal leve akkurat slik som du pleier, det er det beste. "

 Åjah? Det var da enda godt. Da fortsetter jeg bare som før jeg da,- i min favorittstilling på sofaen..

Å VASKE RUNDT:

Jeg synes fader meg ikke jeg har gjort annet enn å vaske og rydde i det siste, så denne tror jeg er "out of the question" for å være helt ærlig.. Men hvis jeg kanskje slår sammen det å springe i trappen når jeg skal opp og ned, samtidig som jeg øker tempoet på vaskingen, OG kanskje får meg et nyp i mellomtiden?.. tja- kanskje man får i gang prosessen? Men dette folkens, synes jeg egentlig bare hørtes vanvittig slitsomt ut.. og jeg har hørt at vannet går i de fleste tilfeller når man slapper av.. Og for å være helt ærlig, så synes jeg det høres mer behagelig ut å sitte i sofaen, eller ligge i en god varm seng når det skulle skje.. Ikke noen vits i å slite seg ut før en fødsel. Den er visstnok mer en nok slitsom i seg selv.

 Som dere ser- det finnes visst en del praktiske og spennende tips som kan føre til igangsettelse av fødsel, og enda flere tips finnes! Men det er vel en gang slik at vi har en genetisk termin å forholde oss til okke som.. Så da får man bare holde ut den korte tiden som er igjen. (Får bare satse hardt på at man ikke går så mange dager over terminen.. Da tror jeg faktisk jeg kommer til å bli desperat! Helt ærlig!)

 Det var det jeg hadde på hjertet for denne gang Godtfolk! :) Å husk- ikke prøv ALT dere hører..- det kan fort bli enda en belastning !

God Natt fra meg til dere ***
 

 

 

Én kommentar

malin

01.02.2014 kl.11:44

Hehe, du får det nu sagt :)

Skriv en ny kommentar

hits